dimarts, 7 de maig del 2013

L'educació és un dret, no un privilegi. 9M

Ja des de fa algun temps anem veient com els serveis públics van encaminats cap a la privatització. L'educació s'està convertint en el luxe d'uns pocs; l'oligarquia ha creat un sistema on el fill de l'obrer no pot enfocar el seu creixement professional i personal mitjançant la Universitat, destinats així a ser mà d'obra barata i condenant a la classe obrera a viure per treballar.

El nou invent del ilustrat ministre d'educació Ignacio Wert s'anomena LOMQE, la nova llei educativa que pretén destrossar més encara l'educació pública. Si els anteriors governs ja l'havien portat al desastre, prepareu-vos.

Aquesta nou llei, termina amb la democràcia als centres educatius. El Consell Escolar no elegeix el director. El director assumeix les funcions del Consell Escolar, i la seua principal funció és estalviar costos per al centre, podent fer el que calga per a això.

Separa l'alumnat segons van a cursar BAT o FP, decisió que s'haurà de prendre en 3r ESO, no contents amb això s'afegeixen exàmens finals des de cada etapa de primària.

Per obtenir el títol de l'ESO hauràs, igual que en BAT, realitzar un examen de tota l'etapa en l'últim curs, dependrà únicament d'aquest examen obtindre teu títol. 

Si aconsegueixes superar tot aquest embolic d'exàmens trobem que de cara a la Universitat tenim més dificultats. Cadascuna podrà posar les seues pròpies proves d'accés, sense esmentar que a més les ofertes de places de la Universitat pública es troba congelades enguany.

Aquests són algunes de les noves reformes que ens depara la LOMQE i amb ella vénen les retallades en el pressupost educatiu que disminuirà el personal docent, el material en els instituts, les beques... i mentrestant la banca segueix sent rescatada una i altra vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada